Най-удобния начин за пазаруване в днешно време е онлайн. Нашият онлайн магазин за бижута предоставя голям избор и изчерпателна информация за всяка гривна, колие, обеци, пръстен или комплект бижута, който предлага, за да може клиентите да пазаруват спокойно. Може би за някои от Вас е трудност да разберат размера на пръстена, който трябва да поръчат. Да не говорим за мъжете желаещи да направят стилен подарък за дама.

Номерата на пръстени в онлайн бижутерия Bokacha.com са по Американски стандарт. Независимо дали е сребърен пръстен, златен пръстен, пръстен с камък Сваровски или пръстен от стомана, размерите са еднакви за всички колекции. Те биват 6, 7, 8, 9 и 10. Всеки от тези размери има вътрешен диаметър, който се измерва в милиметри и е упоменат в скоби в страницата на всеки продукт.

Как да измерим точния ни размер, когато купуваме пръстен или халка?

Ако разполагате с пръстен или халка, който Ви става на определен пръст, трябва да измерите вътрешния диаметър на пръстена в най-широката му част (най-добре с помощта на шублер), но това лесно може да стане и с обикновена линийка в милиметри. При измерването не взимайте предвид металната част на бижуто и измерете пръстена в най-широката му част.

За да измерите точно вашия размер, вземете пръстена и го наложете върху линийка. След като видите вътрешният му диаметър (размера без стените на самия пръстен) ще се ориентирате по таблицата по-долу, кой размер трябва да поръчате:

Размери на пръстени в Bokacha.com

Скала на Bokacha.com САЩ (размер)

Вътрешен диаметър (мм)

Европейска скала (размер)

Най-ползван в България Обиколка (мм)

6

От 16 до 16.6 мм

11, 12, 13

51, 52, 53 мм

7

От 17 до 17.6 мм

14, 15, 16

54, 55, 56 мм

8

От 18 до 18.6 мм

17, 18

57, 58 мм

9

От 18.9 до 19.3 мм

19, 20, 21

59, 60, 61 мм

10

От 19.6 до 20 мм

22, 23

62, 63 мм

 

Втория вариант за измерване е също толкова лесен. Вземете конец или тънка хартиена лента. Завийте около пръста, на който ще носите пръстена. Използвайте молив за да отбележите точката на припокриване, оформяща завършена окръжност. Измерете дължината от началото до точката с линийка в мм. Така Вие определяте обиколката на пръстена и вече може да използвате таблицата, за да си поръчвате пръстени съгласно най-ползвания в България размер: Обиколка в милиметри.

Добра идея е да измервате пръста си в края на деня, когато пръстите са с най-голямата си обиколка. Не го правете, когато пръстите са студени, защото това не е обичайното им състояние и пръстена ще Ви бъде малък.

Ако купувате пръстена за подарък и не знаете размера бихте могли да измерите диаметъра на пръстен, който знаете че Вашата приятелка носи с удоволствие и е по мярка.

Добре е за знаете:

Размера на пръстите на двете ръце е различен. Вземете размерите на тази ръка, на която желаете да носите пръстена. Ако вземете мерки от дясната ръка, която следва да е по-развита, а пръстена искате да носите на лявата ръка, възможно е размера, който сте поръчки да бъде по-голям и има опасност да изгубите пръстена.

Някой по обемни модели е добре да носите на среден пръст. Повечето жени предпочитат и купуват пръстени за безименен пръст. Ако вие сте от жените, които харесват обемни и масивни пръстени, съветваме ви да опитате да ги носите на среден пръст. На този пръст те стоят много стилно и красивия ефект и в този случай е на лице.

Ако избирате пръстен през студените месеца на годината, имайте в предвид, че е добре да вземете един размер по-голям. Факт е, че през лятото от горещините пръстите на ръцете се подуват и ако сте взели точен размер през зимата, същия има опасност да не ви стане през лятото. За да се наслаждавате на прелестното си бижу целогодишно, изберете малко по-голям размер пръстен. През топлите сезони може да носите бижуто на някой от по-дебелите пръсти, а през зимата, спокойно може да го преместите на пръстите, които са по-тънки.

И все пак Bokacha.com предлага замяна до 7 дни от доставката, така че не се колебайте а разгледайте страхотните пръстени, които предлагаме