ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Общи положения

Следните условия се отнасят за всички поръчки, направени от клиента (наричан по-нататък "Вие") към БОКАЧА ЕООД ЕООД, (ЕИК 202505900, ДДС Номер BG202505900, наричано по-нататък "Bokacha.com", "нас" или "ние"), на сайта, мобилната версия на Bokacha.com или по телефона.

Като използвате Bokacha.com и/или направите поръчка, Вие се съгласявате да бъдете обвързани с условията, посочени тук ("Условията"). Моля, уверете се, че сте прочели и разбрали Условията, преди на направите своята поръчка.

Поръчки могат да бъдат правени само от частни лица , който не извършват стопанска дейност, навършили са 18 години, които не са поставени под попечителство, и които са посочили адрес на пребиваване или друг адрес в България (с изключение на офис на куриерската фирма, която е наш партньор).

Включването на продукти или услуги на Bokacha.com в определен момент не означава и не гарантира, че тези продукти или услуги ще сa налични по всяко време. Запазваме си правото да преустановим предлагането на който и да било продукт, по което и да било време.

Запазваме си правото да променяме тези Условия, без да Ви уведомяваме предварително. Версията на Условията, която ще се прилага за Вашата поръчка, ще бъде тази, която е публикувана на Bokachа.com в момента, когато направите поръчката.

Bokachа.com иска да осигури възможно най-доброто изживяване онлайн. За да осъществим това, трябва да сме сигурни, че предоставяме висококачествени и навременни услуги. Вие разбирате и се съгласявате да не (i) изпращате, предавате, разпространявате повторно, качвате или рекламирате каквито и да било съобщения или съдържание, които могат да навредят или повлияят отрицателно на нашия бизнес, продукти или услуги; (ii) действате по начин или използвате каквото и да е устройство, което ограничава, нарушава, пречи или забавя използването на Bokacha.com от друг потребител или което влияе на сигурността на сайта или (iii) използвате каквото и да е устройство или правите опит да използвате каквото и да е съоръжение, софтуер, инструмент, средство, скрипт или друго устройство или механизъм (включително без ограничение на паяци, ботове, роботи, аватари или средства за разузнаване), за да търсите или навигирате в сайта, или да копирате съдържанието от сайта. Запазваме правото си незабавно да забраним достъпа до сайта и да затворим акаунта на всеки потребител, който нарушава тази разпоредба или всяка друга разпоредба, свързана с Общите условия.

 

2. Цени и разходи за доставки

Показаните цени на Bokacha.com включват дължимия по закон данък, но не включват разходите за доставка.

Разходите за доставка за всяка поръчка ще бъдат едни и същи, независимо от размера или теглото на поръчаните артикули. Цената, независимо от начина на доставка, се посочва ясно по време на завършването на поръчката. Нашата такса за доставка е както следва: Стандартна Безплатна Доставка до Офис на Спиди над 150 лв., Доставка до Офис на Спиди и Еконт – 5,99 лв. Доставка до АДРЕС със Спиди – 7,99 лв. Доставка до АДРЕС със Спиди – 9,99 лв.

Ще намерите подробна информация относно Плащане и Доставка на Bokacha.com.

3. Поръчване/сключване на договор

Можете да направите поръчка чрез Bokacha.com или по телефона чрез бутона Бърза Поръчка.

След като направите поръчката, ако сте ни предоставили Ваш имейл адрес, ще получите потвърждение по имейл. Ако поради някаква причина не можем да изпълним Вашата поръчка, ще Ви уведомим при първа възможност. Ако вече сме получили плащане за такава поръчка, ще се опитаме да възстановим съответната сума, като използваме същия начин на плащане, който е бил използван за извършване на плащането. Ако поради някаква причини е необходимо друго уреждане на случая, ще Ви уведомим и ще Ви помолим да се свържете с отдела за Обслужване на Клиенти на Bokacha.com, от където ще бъде уредено възстановяването на сумата.

4. Доставка

За Bokacha.com е от голямо значение старателното приемане и обработване на поръчки и осигуряването на бърза доставка на поръчката до адреса на пребиваване или друг адрес в България (с изключение на офис на куриерската фирма, която е наш партньор), съгласно опцията, която сте избрали.

Bokacha.com се стреми да изпраща поръчките за най-краткото възможно време и в реда, по който са били направени. Нашата цел е да доставим поръчката в рамките на 1 работен ден след потвърждаването й. След като поръчате, ако сте ни предоставили имейл адрес, ще получите потвърждение по имейл, както и чрез съобщение на посочения мобилен телефон с информация за това, кога се очаква да бъде извършена поръчката.

Ще намерите подробна информация относно Плащане и Доставка на Bokacha.com.

Ако поръчката Ви не пристигне до планираната дата, моля, свържете се с отдела за Обслужване на Клиенти на Bokacha.com на телефон 09 888 75447 или чрез имейл [email protected].

5. Оттегляне на поръчка

Можете да отмените или да върнете поръчката от датата, на която поръчате, до 14 дни след получаване на поръчаните стоки. Ако сте заплатили стоките, ще Ви възстановим сумата, която включва стандартните разходи за доставка на Bokacha.com, но няма да включва разходите от за връщане на стоките до Bokacha.com, ако такива са били направени. Ако решите да задържите определени стоки и да отмените само частично Вашата поръчка, разходите за доставка няма да Ви бъдат възстановени. Ще намерите пълната политика за Връщане и Размяна на Bokacha.com.

Ако желаете да отмените или да върнете Вашата поръчка, моля, уведомете ни в писмен вид като изпратите обратно стоката(ите) заедно с попълнена Бланка за връщане или Замяна, както е посочено в раздел Връщане на стоки (Връщане и Размяна). Ще възстановим средствата по посочена банкова сметка в Бланката възможно най-скоро или най-късно 14 дни от датата на получаване на уведомлението за отмяна на поръчката, само ако сме ги получили.

Ако стоката, която получите, е дефектна, моля, уведомете Bokacha.com на имейл [email protected] като приложите снимка на проблема. Bokacha.com ще възстанови пълната сума, която сте заплатили, за всички продукти, за които бъде установено, че са дефектни. Клаузите, посочени в този документ, не ограничават никое приложимо законно право.

6. Връщане на стоки

Bokacha.com гарантира пълно възстановяване на заплатената сума, както е описано в раздел 5 (Оттегляне на поръчката), при положение че всички стоки бъдат върнати в същото състояние, в което са били, когато сте ги получили. Това означава, че стоките не трябва да са повредени, замърсени, изпрани, променяни или носени (освен да бъдат премерени) и че всички етикети или обозначения трябва да бъдат на мястото си.

В сайта на Bokacha.com ще намерите по-подробна информация относно процедурата на връщане на стоки, както и БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ и ЗАМЯНА, който можете да използвате, ако решите да върнете стоката, която сте поръчали, или част от нея. Може да използвате и СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ предоставен от КЗП като приложение по-долу:

СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ

 

До ...........................

/името на търговеца/

................................................................................

/адрес, ЕИК/

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки/услуги:

.......................................................... /описание на продукта/

Стоката е поръчана на ......................

Стоката е получена на ...................... /посочва се датата на получаване от потребителя/

.................................................................................../Име на потребителя/

Гр./с...................................................................... /Адрес на потребителя/

 

...................                                                                             ..................................

/Дата/                                                                                 /Подпис на потребителя/

Можете да изпратите стоките, които желаете да върнете за ваша сметка до адрес София, Бул. „Андрей Ляпчев“ № 4, за БОКАЧА ЕООД с телефон 0988875447 с куриерска фирма по ваш избор.

7. Начини на плащане

Наложен платеж 
Можете да изберете да платите чрез наложен платеж при получаване на стоките, без допълнителни такси. Ще получите изисквания от закона платежен документ, потвърждаващ изпращането на стоките.

Разплащане чрез банков превод

Можете да платите цялата сума или част от покупката, направена на нашия уебсайт по сметка на фирмата.

Важно е да знаете: магазинът инкасира плащанията чрез услугата "Пощенски паричен превод". Съгласно чл. 3 от Наредба Н-18/2006 г. на НАП това освобождава търговеца от задължението да издава касов бон. Документ за плащане се предоставя от куриера.

Магазинът издава данъчни фактури на юридически лица. При завършването на поръчката в поле "Коментар" ще можете да посочите данни за фактура, ако такава е необходима. Моля изискайте и прикрепете към фактурата документа за пощенски паричен превод издаден от куриера.

8. Нашата отговорност

Нищо в тези Условия не изключва или ограничава отговорността на Bokacha.com по отношение на проблеми, за които би било незаконно за нас да ограничим или изключим нашата отговорност.

Bokacha.com не носи отговорност за косвени загуби, които са страничен ефект на основната загуба или повреда, например загуба на печалба или загуба на възможност; или да не може да достави стоката или да отговори на някое от другите ни задължения по настоящите Общи условия, когато тази невъзможност се дължи на събитие, което е извън нашия контрол, който включва, но не се ограничава до пожар, наводнение, буря, бунтове, граждански безредици, война, ядрена авария и терористична дейност.

Нашата максимална отговорност към Вас за всякакви загуби или щети, произтичащи във връзка с Вашата поръчка на Bokacha.com, ще бъде ограничена до общата цена на Вашата поръчка.

Ако имате някакъв проблем с продукт, който сте закупили от Bokacha.com онлайн и не сте могли да решите спора с Bokacha.com, тогава можете да подадете жалба до до Комисията за Защита на потребителите със сайт: https://kzp.bg/ или платформата на ЕС за онлайн решаване на спорове („ODR платформата“). ODR платформата предлага на потребителите и търговците в рамките на ЕС възможността да направят опит и да постигнат извънсъдебно уреждане на жалбите, произтичащи от онлайн покупки. Тази платформа за еднократно въвеждане на жалби е лесен и интерактивен уеб сайт, който е безплатен и достъпен на всички официални езици на ЕС. Използвайки ODR платформата, потребителят и търговецът могат да намерят съответния орган за решаване на спора и след това да преминат през процеса за намиране на решение на жалбата на потребителя. ODR платформата е достъпна тук: http://ec.europa.eu/odr

9. Цветове

Полагаме всички разумни усилия да покажем адекватно нашите продукти, включително техния състав и цветове. Цветът, който виждате, зависи от Вашата компютърна система и ние не можем да гарантираме, че Вашият компютър ще покаже вярно тези цветове.

10. Гаранция

Ако има дефекти в стоките, които сте закупили, Bokacha.com ще спази всички законови разпоредби за гаранциите. Ако имате оплакване относно явни дефекти, свързани с материята или изработката на стоките, които сте получили, включително повреди, възникнали при транспортирането, моля, уведомете ни, като ни изпратите стоките обратно без забавяне, използвайки предоставения предварително отпечатан формуляр за връщане на стоки.

11. Собственост на права

Всички права на интелектуална собственост, като търговски марки и авторски права на Bokacha.com, остават собственост на Bokacha.com или лицензодатели. Всяко използване на Bokacha.com или неговото съдържание, включително копиране или съхраняване на това съдържание в неговата цялост или частично, освен за Ваше лично, нетърговско ползване, е забранено без разрешение от Bokacha.com. 

12. Информация за компанията

БОКАЧА ЕООД, ЕИК: 202505900, ДДС Номер BG202505900
Седалище: гр. София, Младост 4, бл. 459, офис 5, България
Контакт: Отдел за Обслужване на Клиенти на Bokacha.com
Имейл: [email protected] 0988875447

Надзорни органи:

(1) Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, 
тел.: (02) 940 20 46
факс: (02) 940 36 40
Email: [email protected], [email protected]
Уеб сайт: www.cpdp.bg

(2) Комисия за защита на потребителите 
Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6, 
тел.: 02 / 980 25 24 
факс: 02 / 988 42 18 
гореща линия: 0700 111 22 
Уеб сайт: www.kzp.bg

Актуализация и Версия V9/01/09/2020