09888 75 447

Пръстени

ГодежниБрачни ХалкиМодерниСтоманениSWAROVSKI®

1 - 48 от 181 продукта

Задай Низходяща Посока

Страници:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1 - 48 от 181 продукта

Задай Низходяща Посока

Страници:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Жените с много пръстени имат свободен дух!

Въпреки че редица от психолози определят съвременното значение на пръстена като накит, който в своята същност символизира ограничение, д-р Томас Дърбин отваря кръгозора по-далеч и без притеснение стига до извода, че именно жените, които носят много и различни пръстени по ръцете си, имат свободен дух. Носенето на повече от един пръстен или масивни бижута често издава и най-различни черти от характера на нежния пол – това може да бъде тълкувано като разкрепостеност, свободолюбие и неподчинение на табута, каквато всъщност представлява свободата на духа.

Д-р Дърбин има и много интересна теория за това какво значение имат пръстите, на които поставяме своите любими бижута. Истината е, че при този избор няма конкретни правила, които трябва да се следват. По-скоро това е инстинкт, продиктуван от съзнанието, което ни кара да носим пръстените на този или онзи пръст. Той никак не е случаен и в него се крие дълбок символизъм.

Жените, които носят пръстен на палеца, са определени като силни и устойчиви. За палеца най-подходящи са по-нежните пръстени или халки, тъй като той е по-специфичен пръст и по-големите пръстени биха се чувствали некомфортно върху него. Показалецът пък показва авторитарност и амбиция, присъщи на жената-лидер. Той символизира силна мотивация, властолюбие и контрол. Забелязва се, че на него жените в повечето случаи слагат големи и масивни бижута, което подчертава силата на нежния пол. Средният пръст е този, който крие женската индивидуалност. На него подхождат почти всички модели пръстени – от най-малките до най-големите. Прави впечатление, че именно на този пръст се носят и пръстени, които обхващат части от показалеца и безименния. А като стана дума за безименния пръст – на английски той всъщност си има име, и то много важно – наричат го „the ring finger”, което в превод означава „пръст за пръстена“. И то не за кой да е пръстен, а за най-важния – годежния пръстен, а след него – за брачната халка. Точно тук се намесват различните култури с етнически и религиозни разминавания. Основният спор при тях е не на кой пръст, а на коя ръка се носи халката. Американците признават лявата ръка. Източноправославната църква е категорична – дясната ръка е мястото, на което трябва да блести накитът на любовта. Много жени намират и по-практично обяснение за дилемата – лявата ръка е по-малко използвана от дясната, по тази причина повечето дами носят брачната си халка на нея. Да обърнем поглед и към кутрето. Жените, които носят пръстени на него, са добродушни, весели и винаги заобиколени от приятели. То разкрива силната интуиция и общителност. Там обикновено се слагат най-непретенциозните пръстени.

Най-важното обаче е пръстени да разкриват женската индивидуалност! Така че изберете своето любимо бижу и го носете така, както ви харесва и както го чувствате!

В онлайн бижутерия Бокача ще намерите богат избор от пръстени от стомана, инкрустирани с бляскави кристали и цирконий. Висококачествените покрития на пръстените ги правят изключително дълготрайни. Красив и запомнящ се подарък за жена. Предлагат се в различни размери. Годежни пръстени, брачни халки на ниски цени със страхотно качество, изработени от стомана.