Пръстени

Артикули 1-60 от 188

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
 1. Пръстен СТИЛ, Zerga Brand, Код 18KG R02122-B
  27,99 лв. 28,99 лв.
 2. Елегантен Пръстен HEART IN LOVE, ZYRDA Swarovski Elements, Код ZD R001
  39,99 лв. 65,99 лв.
 3. Пръстен ЖИВОТ МОЙ, халка от стомана, код 316L R118
  28,99 лв. 57,99 лв.
 4. Пръстен МОМЕНТ, халка от стомана, код 316L R117
  27,99 лв. 55,99 лв.
 5. Пръстен ЖОЗЕФА от стомана. 316L R026
  18,99 лв. 28,99 лв.

Артикули 1-60 от 188

Страница
на страница
Настрой низходяща посока

Жените с много пръстени имат свободен дух!

Въпреки че редица от психолози определят съвременното значение на пръстена като накит, който в своята същност символизира ограничение, д-р Томас Дърбин отваря кръгозора по-далеч и без притеснение стига до извода, че именно жените, които носят много и различни пръстени по ръцете си, имат свободен дух. Носенето на повече от един пръстен или масивни бижута често издава и най-различни черти от характера на нежния пол – това може да бъде тълкувано като разкрепостеност, свободолюбие и неподчинение на табута, каквато всъщност представлява свободата на духа.

Д-р Дърбин има и много интересна теория за това какво значение имат пръстите, на които поставяме своите любими бижута. Истината е, че при избора на бижута няма конкретни правила, които трябва да се следват. По-скоро това е инстинкт, продиктуван от съзнанието, което ни кара да носим пръстените на този или онзи пръст. Той никак не е случаен и в него се крие дълбок символизъм.

Жените, които носят пръстен на палеца, са определени като силни и устойчиви. За палеца най-подходящи са по-нежните пръстени или халки, тъй като той е по-специфичен пръст и по-големите пръстени биха се чувствали некомфортно върху него. Показалецът пък показва авторитарност и амбиция, присъщи на жената-лидер. Той символизира силна мотивация, властолюбие и контрол. Забелязва се, че на него жените в повечето случаи слагат големи и масивни бижута, което подчертава силата на нежния пол. Средният пръст е този, който крие женската индивидуалност. На него подхождат почти всички модели пръстени – от най-малките до най-големите. Прави впечатление, че именно на този пръст се носят и пръстени, които обхващат части от показалеца и безименния. А като стана дума за безименния пръст – на английски той всъщност си има име, и то много важно – наричат го „the ring finger”, което в превод означава „пръст за пръстена“. И то не за кой да е пръстен, а за най-важния – годежния пръстен, а след него – за брачната халка. Точно тук се намесват различните култури с етнически и религиозни разминавания. Основният спор при тях е не на кой пръст, а на коя ръка се носи халката. Американците признават лявата ръка. Източноправославната църква е категорична – дясната ръка е мястото, на което трябва да блести накитът на любовта. Много жени намират и по-практично обяснение за дилемата – лявата ръка е по-малко използвана от дясната, по тази причина повечето дами носят брачната си халка на нея. Да обърнем поглед и към кутрето. Жените, които носят пръстени на него, са добродушни, весели и винаги заобиколени от приятели. То разкрива силната интуиция и общителност. Там обикновено се слагат най-непретенциозните пръстени.

Най-важното обаче е пръстени да разкриват женската индивидуалност! Така че изберете своето любимо бижу и го носете така, както ви харесва и както го чувствате!

В онлайн бижутерия Бокача ще намерите богат избор от пръстени от стомана, инкрустирани с бляскави кристали и цирконий. Висококачествените покрития на пръстените ги правят изключително дълготрайни. Красив и запомнящ се подарък за жена. Предлагат се в различни размери. Годежни пръстени, брачни халки на ниски цени със страхотно качество, изработени от стомана.