Онлайн бижутерия Bokacha.com обича да се грижи за своите клиенти и да ги кара да се чувстват добре. Това е известно на всеки наш клиент. Въпреки обгрижени с внимание, клиентите имат нужда и от професионална помощ за да научат, как да се грижат за гривните, колиетата, обеците, пръстените или комплектите си след като ги закупят. Тук отново сме до Вас, за да ви помогнем. Ако желаем винаги сияещо с кристали Сваровски, красиво и запазено бижу с златно покритие трябва да го предпазваме от ежедневни неща, които му вредят. Ето и основните правила за винаги блестящо бижу:

 

  1. Едно нежно и красиво бижу, не понася препарати. Те могат да увредят златното покритие, да променят цвета  на позлатата, ожулят или намалят блясъка на кристалите. Никога не използвайте препарати докато носите бижуто или не го почиствайте с тях. Не се пръскайте с  парфюм докато носите колието или обеците си. Бижуто трябва да е последния аксесоар, който добавяте към перфектната си визия. Използвайте първо парфюма и след това изчакайте малко, докато парфюма изсъхне и поставете колието или обеците.
  2. Не мийте ръцете си, докато носите позлатен пръстен Сваровски. Първо има опасност някой от камъните Сваровски да паднат. Второ възможно е от сапуна и хлора във водата да се повреди златното покритие на бижуто. Най-добре сваляйте първо пръстена си, и след като измиете и подсушите ръцете си го поставяйте отново. Също така и не трябва да се къпете с бижутата. Не забравяйте, че те са с покритие и хлора няма да им се отрази добре.
  3. Пазете бижутата си от счупване. Когато поставяте колието си внимавайте висулката да не се изплъзне от синджира и да падне на земята. Така има опасност да се счупи или да падне някой кристал. Някои плетки синджири са по-плътни и не се препоръчва силно огъване, защoто може да скъсате или деформирате синджира. Проверявайте винаги закопчалките си преди поставяне за да не паднат от Вас, докато ги носите. Бижутата са финни и не издържат на удари.
  4. През лятото или при спорт, когато потенето е в повече, не е препоръчително да се носят позлатени или посребрени бижута. Потта може да увреди покритието на бижуто и то да промени цвета си. Може да се носят спокойно през топли дни, но когато усетите потене е добре да сваляте бижутата. Препоръчваме дамите които имат обилно потене, да не ползват бижута с покритие, за тях са по-подходящи бижутата от стомана, които предлагаме също.
  5. Влажността също не им се отразява добре. Не дръжте бижутата в баня или място където се събира повече влага. Бижутата трябва да се съхраняват на сухо и тъмно място.
  6. При продължително носене всяко бижу (дори и чистото злато или сребро) променя цвета си, тъй като събира прах, пот или фини частици мръсотия, която ни заобикаля. За да върнете блясъка и ако се налага да почистите бижуто, със  специална полираща кърпичка, предназначена само за вашите красиви бижута. Ако нямата кърпичка от Bokacha може да почиствате бижуто си с микрофибърна мека кърпа или памучна. Не го почиствайте с нищо грубо или стържещо. Важно е също кърпата да е суха.
  7. Старайте се да слагате всяко бижу в отделна плюшена или платнена торбичка или кутийка, които Bokacha.com ви подарява с всеки закупен комплект бижута. Добре е да ползвате и кутия за бижута, но тя да има деления. Не е добре да ги слагате на едно и също място или в една кутия без деления, защото има опасност да се надраскат едно в друго. Камъните Сваровски са капризни и ако искате да ги запазите винаги бляскави ще трябва да спазвате това условие.
  8. Пак ще кажем, че бижутата са последния аксесоар към красивата Ви външност. Когато се преобличате сваляйте първо бижутата си. Има опасност да се закачат за някоя от дрехите и да се скъсат. Така може да повредите и бижуто и да скъсате по-ефирни и нежни дрехи, които носите. Най-добре като се облечете и приготвяте преди да излезете и след това сложете крайния детайл довършващ външността ви – БИЖУТАТА! След като се приберете, най-напред свалете тях. Сложете ги на сигурно място в кутийката им, след като грижовно сте ги почистили с кърпичката и ги оставете да чакат следващото Ви излизане. Така ще се радвате на бижуто си много дълго време!

 

Надяваме се ще послушате съветите ни и ще може дълго време да се радвате на прекрасните бижута които си купувате от онлайн магазина Bokacha.com. Ако имате въпроси ние винаги ще сме на среща за да ви помогнем и отговорим.  За нас е Важно вашето мнение и удовлетвореността от красивите бижута Сваровски.

 

Благодарим Ви че се информирахте и сега Ви предлагаме разгледате всички бижута Сваровски кристали: