Bе Shamballa

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.
Там, където на едно място се е събрала хармонията, мистиката и мъдростта, се намира онази тайнствена земя, която се нарича Шамбала. Тя е разположена в неизследваните и загадъчни места в Хималаите и за нея се носят много легенди, поверия и загадки. Например в ранните будистки текстове, които са открити, именно Шамбала е олицетворена като извор на езотеричната мъдрост.

Точно тази земя е дала на хората и един накит, който в последните няколко години е истински хит в всяка бижутерия – това са мистичните гривни шамбала. Древното тибетско украшение е било носено от будистките монаси в Азия. То е било проводник на висша хармония при медитация и е олицетворявало баланс.

Гривните шамбала се появяват на пазара като бижута през 1994 г., когато Мад Корнеруп за първи път представя колекция от такива гривни в своето малко магазинче в Париж. 2 години по-късно той се премества в Ню Йорк и започва да създава колекции по поръчка за САЩ и Япония.

Днес носенето на гривни шамбала достига чак до Холивуд и редица звезди не пропускат да допълнят тоалета си с тях – сред тях са Парис Хилтън, Риана и Джъстин Бийбър, а Карл Лагерфелд дори е известен с това, че носи по 6-7 броя наведнъж.

Уникалните гривни се плетат на принципа на макрамето – с квадратен възел. Изключителни са с това, че в тях се вплитат различни кристали или камъни. Самите камъни показват вътрешната енергия и характера на един човек – точно по тази причина те трябва да се избират много внимателно и прецизно. Защото освен като бижу, хората поставят на китката си гривните шамбала, защото в себе си имат вяра, че тя ще им донесе късмет, мир и душевен покой. За да засилят нейната енергия, жените трябва да я носят на лявата си ръка, а мъжете – на дясната.

Гривната шамбала може да се разглежда и като амулет за късмет и талисман. Днес към нея се предлагат и подходящи обеци и пръстени, направени от същите камъни.

Ако искате да откриете своята шамбала, която да Ви пренесе в онази тайнствена земя и да Ви даде надежда за хармония и любов – вижте предложенията, които можете да откриете в онлайн бижутерия Бокача! Изберете от богатото цветно разнообразие на колекция бижута Шамбала, обеци шамбала има на винт или висящи. Кои предпочитате? Нежни колиета шамбала онлайн или модерни гривни шамбала с кристални елементи на супер цени. Приятно пазаруване!