Как да пазаруваме бижута онлайн?

Знаем ли как да пазаруваме бижута онлайн?

В съвременният свят пазаруването, включително и бижута чрез интернет (онлайн) придобива все по-голямо значение. Но освен удобството при този вид пазаруване може да се натъкнем на опасности, които могат да ни вгорчат живота. Знаем ли как да пазаруваме бижута онлайн без рискове? Нека се опитаме да разгледаме възможните рискове. Вещите хора в тази дейност ни дават някои основни правила за безопасно онлайн пазаруване. А те са:

Пазарувай бижута онлайн всеки ден от сигурния онлайн магазин.

– Да сме сигурни, че бижутерията не е еднодневка. А така също продавачът не е измамник. Тоест да извършим проверка дали има право да се занимава с подобна дейност. Наистина ли съществува, притежава ли електронен и физически адрес на Земята, а не примерно на Марс.

– За целта трябва да обиколим съответните форуми, за да съберем необходимата информация и препоръки от други купувачи за нашите накити. Така също можем да използваме социални мрежи, постове за обратна връзка, или пък съответните онлайн търсачки.

– Съществува риска това, което е показано не е това, което сме поръчали. При това положение купувачът има право в срок от 14 дена да върне продукти, без да обяснява защо. Тук обаче трябва предварително да се доуточни за сметка на кого ще са разходите за връщането. Обикновено почтените сайтове дават указания за този казус. Внимание! Тези обяснения могат да са забутани в най долният ъгъл, написани с микроскопични букви. Разгледайте внимателно сайта. От 13 юни 2014 година срокът за рекламация вече е 14 дена от момента на получаването на стоката. При възникване на проблеми подайте жалба до КЗП.

Пазарувай бижута онлайн

– Дали има опасност да бъде злоупотребено с нашите данни? Има и още как! Това не означава, че няма начин да са защитени данните ни. Просто спазвайте правилата за интернет общуване. Но да ги припомним!

1.Използвайте достатъчно сигурна парола. Тя задължително трябва да включва букви, цифри, знаци да е възможно по-дълга.

2. По никакъв начин нея споделяйте с други личности, дори и с близките си.

3. Потребителското име и вашата парола трябва да са уникални – само за този сайт и само за конкретния случай.

При спазване на тези простички правила, шансът да бъдете измамени ще бъде сведен до нула..

Е, сега остава да се насладите на онлайн пазаруването на бижута. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *