Latest Stories

Новата бижутерия

Стоманата навлиза в новата бижутерия още през 90те години на миналия век, но днес нейната популярност е много голяма. Уникалният дизайн и богатото многообразие прави бижутата от стомана предпочитан избор за желаещите да подчертаят своята индивидуалност. Бижутата от стомана носят дух на воля и решителност, енергичност и независимост. Поради тяхната здравина и качество, те се превръщат в един ценен и желан подарък.

Бижутерия от стомана

Бижутерия от стомана

Стомана е съединение на желязо и въглерод. Тя е позната на човечеството още от предисторически времена. Поради подобренията в технологията се понижава стойността на стоманата и се повишават нейните качества. Така днес стоманата е сред най-широко използваните материали в света. Годишно се произвеждат над 1,3 милиарда тона. Съществуват десетки видове стомана, които са класифицирани според своя състав и свойства.

Най-разпространения вид стомана е неръждаемата стомана. Тя е с   високата концентрация (+12%) на хром, която се дължи на антикорозийни и свойства. Благодарение на това тя е устойчива на нагряване, третиране с вода и сол, удари и излагане на слънце. Неръждаемата стомана също така притежава хипоалергинни свойства. Точно това я прави толкова предпочитан метал и именно от този вид стомана се правят днешните модерните бижута. неръждаемата стомана също се разделя в различни видове според своя състав. Единия вид неръждаема стомана е 316L. Този стомана е известна като медицинска. Тя съдържа още един елемент – молибден, който я прави по-устойчива химически от неръждаемата стомана, особено в агресивна среда. Тя не предизвиква алергични реакции, не отделя химически съединения и е абсолютно безвредна за човешкото здраве. От стомана клас 316L се изработват висококачествени бижута и скъпо струващите часовници.

Бижута и Дънки! Защо не? ТОП тенденция за сезон лято 2016

Какво е общото между бижута и дънки? Кога дънките се превърнаха  в едни от най-предпочитаните сред голяма част от дамите? Отговори на тези въпроси не са ясни, единственото, което знаем е, че първоначално дънките са се смятали за мъжка дреха или работно облекло на фермерите. Чак след втората световна война, те се разпространяват все повече сред модните ателиета, а малко след това стават задължителна част към гардероба на много хора – вече и жени.

Елегантни бижута за елагантни дами

Елегантни бижута за елагантни дами

И това продължава до наши дни. Моделите се променят, създават се най-различни по цвят и по модел дамски дънки, но важното е, че те продължават да бъдат част от визията на всяка дама. Но не само дамите предпочитат да носят дънки. Голяма част от мъжете също залагат на този вид визия, но все още не може да се определи дали мъжете или жените предпочитат повече да носят този вид дрехи. Дамските дънки започват да се произвеждат и появяват на пазара на по късен етап от мъжките, и се различават от тях по ширината в талията и бедрата.

Не само, че са изключително удобни, дънките могат да бъдат подходящи за най-различни поводи и могат да бъдат съчетани с почти всякакъв вид бижута- обеци, колиета или гривни. Модните дизайнери са предложили на пазара най-различни модели дънки. Можете да намерите изчистени класически дънки с цвят индиго или пък протъркани, скъсани и такива с най-различни цветни щампи по тях. Някои хора предпочитат да носят тесни дънки, а други харесват по-широките, с които несъмнено ще се чувстват по-удобно. Тесните дънки не са много препоръчителни освен, че не са толкова удобни, но и от здравословна гледна точка.

Ако си задавате въпроса: „Как да подчертаем облеклото си?“, то следващите редове са специално за вас.

Дрехите карат всяка жена не само да се чувства, но и да изглежда по-добре. Именно затова дамите обръщат огромно внимание както на своя тоалет така и на своите обеци. Но за да допълни облеклото си, и да подчертае неговата красота, жената използва най-различни аксесоари. При избора си на аксесоари, тя е напълно свободна и може да ги комбинира по всевъзможни начини. Добре подбраните аксесоари освен, че придават завършен вид на облеклото, те разкриват  характера на жената.
Разнообразието от дамски аксесоари е изключително голямо, но най-общо аксесоарите се делят на три вида:

 • Единия вид аксесоари са дамските чанти – Ако сте облечени  официално е добре да изберете малка чантичка за ръка, която може да съчетаете с ръкавели. Ежедневното облекло може да съчетаете с големите кожени чанти с презрамка, било то лачени или не.
 • Другият вид аксесоари са бижутата – Те са и един  от най-разпространения вид аксесоари. Заради огромното им разнообразие те могат да бъдат съчетани с всякакъв вид облекла. За костюми и елегантни рокли е добре да избирате по-елегантни и големи бижута. Добре е те да бъдат от благородни метали и инкрустирани със скъпоценни камъни. При официална рокля, с дълбоко деколте, спокойно може да сложите колие и да го комбинирате с гривна от същия дизайнер. По-семплите и изчистени колиета и обеци, които не се набиват на очи са подходящи за работно облекло. За ежедневните облекла не се препоръчват никакви бижута.
 • Бижутата са изключително нежни и са подходящи за допълнение на офис визията

  Бижутата са изключително нежни и са подходящи за допълнение на офис визията

 • Третият вид аксесоари са всички останали дреболии. Такива например са очилата, фибите, шапките, шаловете,  колани и други. При тях няма строго установени правила за носене. Може да ги съчетаете, според Вашия вкус и харесвания.

Бижута – подарък за мъже

Бижута с интересен дизайн са много харесвани аксесоари както от жените, така и от мъжете. Именно затова те биха били чудесен подарък за всеки мъж. Разнообразието от мъжки бижута също е много голямо. Намират се във всякакви размери и  форми  с различни покрития. Но когато се избира бижу за подарък за мъж трябва много да се внимава, тъй като мъжете са много взискателни към бижутата си.

Мъжки бижута

Голямо разнообразие от мъжки бижута- комплекти, ланци, гривни и пръстени.

За да изберете правилните бижута- колиета или гривни, които да подарите трябва да следвате някои правила:

– Рядко мъж може да бъде видян да носи бижу, което няма никаква символика. Затова бижутата, които подарявате трябва да имат своя символика.
– Мъжките бижута завършват цялостния вид на мъжа. Те подсилват излъчването на облеклото му, придават му подчертана елегантност. Затова бижуто, което сте решили да му подарите трябва да допълва стила му и да е съобразено с начина му на живот.
– За подарък на мъжко бижу, с пълна сила важи правилото – колкото по-семпло, толкова по-добре. Затова бижутата, които избирате трябва да бъдат много изчистени и без големи камъни или орнаменти.

Как да купим мъжки часовник?

Най-разпространените мъжки аксесоари безспорно са пръстени и часовник. Той придава на мъжа дозата стил и  елегантност, която му е необходима, в зависимост от ситуацията. Затова има часовници, които са направени специално за ежедневието или за по-специални случаи. Именно и затова трябва изключително много да се внимава в избора на този аксесоар.

Ако търсите любопитни и екстравагантни мъжки часовници, можете да  намерите такъв в бижутериен магазин. Това е може би най-доброто място за пазаруване. Също така за целта може да използвате и онлайн мрежата. За да направите правилния избор, просто трябва да разберете  какво искате и след това да имате търпение, докато го търсите. Ако потърсите достатъчно, можете да намерите точния за Вас часовник, на доста разумна цена.

Друго много важно нещо при купуването  на часовник е да определите къде ще го носите. Ако го избирате за ежедневието е добре той да бъде с кожена каишка. Така той няма да Ви пречи да изпълнявате обичайните си занимания, а и по-трудно би се повредил при спортуване или тежка физическа работа. Но ако избирате часовник за специален повод или подарък, то най-добре е той да бъде с метална верижка. За предпочитане е тя да бъде изработена от благороден метал.

Качествената бижутерия. Бижута за вечерно парти

Бижутата са любимите аксесоари на всяка жена, която винаги избира качествена бижутерия. За дамите е немислимо да излязат без своите най-красиви и любими бижута, дори това да са само любимите чифт обеци или пръстен. Чрез помощта на различните накити, жените подчертават своята красота, характер и стил. Но за да изберете точната бижутерия за точното събитие, трябва да бъдете внимателни. Трябва да съчетаете изкусно аксесоарите, за да постигнете един завършен и добър вид.

Сваровски бижута

Най-подходящата бижутерия за вечерно парти са перлите или  ненатрапчивите диаманти. Добре е бижутата да са по-изчистени и стилни, и да показват изтънченост и блясък. Едни обикновени диамантени обици, с добре подбран часовник биха могли да Ви превърнат в една привлекателна и красива дама, която да събере всички погледи върху себе си.

Бижутерия

Едни от важните компоненти, с които трябва да се съобразите при правилния избор на бижута (колиета, пръстени или обеци), са времето, мястото и поводът за събитието.  Така, например, ако партито ще е на плажа, бижутата с диаманти не са най-добрият избор. За такова събитие е по-приемливо да изберете цветни, по-едри обици с камъни, съчетани с подобно колие. Ако ще присъствате на вечерно парти, което изисква по-официално облекло, то задължително трябва да наблегнете на цялостното стилно излъчване. Може да заложите на малка черна рокля с по-цветни и обемни бижута или по-цветен тоалет и малки диамантени обици с часовник или гривна. Ако сте избрали да сложите колие, то трябва да бъде много добре съчетано с деколтето и формата му.

Бижута с кристали Сваровски

Лимитирана колекция бижута

DSE Daniel’s Edition е специално селектирана от Бижутерия Bokacha колекция и предлага луксозни бижута Сваровски, бизнес аксесоари и сувенири, стилни подаръци за мъже и жени. Тя впечатлява с умелото съчетание на бляскави кристали Swarovski Elements с различни материали – естествена кожа, бижутерийни сплави и иновативни материали, както и с богатата гама от артикули. Оригиналните бижута и аксесоарите в тази колекция могат да бъдат индивидуално брандирани, което ги прави изключително подходящи за корпоративни и персонални подаръци. Дамските аксесоари са създадени с много усет към детайлите – елегантен дизайн, нежна цветова гама и фина изработка. Мъжките подаръци са стилни и практични, удобни за бизнес пътувания. Колекцията предлага портфейли, тефтери, органайзери, химикалки, калъфи за мобилни телефони, флаш-памет, ключодържатели и още много практични и оригиналани аксесоари.

Годината на сребърните бижута

Сребърните бижута са много предпочитани и популярни аксесоари. Те са познати на човечеството още от древността. Освен с красота си в миналото благородния метал бил известен и със своите мистични свойства. Вярвало се е, че среброто късмет и успехи и пази от зли очи. Смята се, че среброто олицетворява хармонията и душевната чистота и предпазва притежателя си от негативна енергия.

Бижута сребро

Бижутата от сребро са най-предпочитани през високосната година

Както в миналото, така и днес за година на среброто се счита високосната година, в която се носят сребристи бижута. Според някои хора сребърните бижута съхраняват информация за емоциите на човека, който ги носи. Затова се вярва, че сребърните бижута потъмняват през високосната година, когато са носени от човек със здравословни проблеми. Но също така носенето на сребро през тази година носи много късмет, здраве, пари, успехи в работата и в любовта.

Бижута със сребърно покритие

Бижутата със сребърно покритие са достъпни и подходящи за високосната година

Много подходящи през високосната година са масивните сребърни бижута и тези инкрустирани със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Такива например са големите колиета с един голям или няколко средни камъка. Също така може да сложите и пръстен с камъни или с орнаменти. За сребърните пръстени се вярва, че те олицетворяват кръговрата на живота и са символ на вечната любов. Затова най-предпочитаните годежни пръстени са именно сребърните, инкрустирани с диаманти или рубини.

Други много актуални през високосната година са сребърните обеци, без значение дали ще са дълги или съвсем малки, те освен, че ще ви накарат да се почувствате пo-елегантни ще ви донесат и много късмет.

Най-важното е бижутата, които избирате да носите през високосната година да Ви подхождат, да се чувствате добре с тях. Когато една дама е влюбена в начина, по който изглежда това си личи и предизвиква същата реакция в заобикалящите я хора. Обичайте себе си, бижутата си и няма да останете незабелязана.

Бижута според чертите на лицето

Когато избирате бижута е необходимо да се обърне специално внимание на обеците. Формата, цвета и блясъка на кристалите автоматично привличат вниманието към лицето ви.  Те правят така че да смекчат или подчертаят чертите ви. Затова е много важно да съобразите вашите обеци с чертите на лицето си, тъй като се доближава най-много до него и по един или друг начин влияе на излъчването му.

LimagewithtitlesL2_A1

Овално лице

Жени, които притежават лице с овални форми имате изключителното щастие да се радвате на всички видове бижута. Смело пазарувайте обеци в крак с модните тенденции, за да може да прецените кой стил ви подхожда най-много.

бижута, подходящи за овална форма на лицето

Лице с кръгла форма

Обеците с форма на капка са много подходящи за дамите с този тип лице. Също така може да се спрете и на дълги но широки обеци, а обеците, които трябва да избягвате са тези с тесни краища. Те ще накара лицето ви да изглежда още по-широко.

round2

Квадратно лице

Жените с квадратно лице е добре да избират обеци с пайети, или мъниста, по възможност в нежни форми с прави линии. Също така малки халки или топченца също ще ви подхождат. Обеците, които трябва да избягвате са тези с квадратни и правоъгълни форми.

Бижута, подходящи за лица с квадратна форма

Лице с продълговата брадичка

Обеците подходящи за този тип лице са тези с триъгълна форма. Също така може да изберете и обеци, които са тесни отгоре и започват да се разширяват приближавайки челюстта. Може и спокойно да си купите къси и широки обеци без да се притеснявате за това дали няма да изглеждат прекалено груби. Ако имате продълговата брадичка е добре да избягвате обеци с дълги и тесни форми.

Лице с правоъгълна форма

Бижутата, които са подходящи за този тип лице са кръгли топчести, халки или с формата на капка, но да не са прекалено дълги.

Най-важното е да съчетаете по подходящ начин обеците и с останалите бижута- колиета, гривни или пръстени.

Какви бижута да изберем според сезона

Бижутата са най-често използваните аксесоари сред дамите. Изборът  на бижу е труден, особено когато се има  предвид, че се предлагат различни като стил и модел бижута. Именно за това няма жена, която да ги подмине и да не добави към своята визия поне едно уникално бижу.

Бижута-Пролет

При избора на бижута, трябва да се съобразите със сезона, който също е от значение. Ние ще Ви помогнем в избора, като Ви представим няколко съвета относно  какви бижута са подходящи за четирите сезона. Така по-лесно ще прецените кои са подходящите за сезона, за да можете да  изглеждате наистина зашеметяващо и в крак с модата!

Пролет.
Бижутата- колиета, обеци, гривни и пръстени, които ще Ви предложим са подходящи и за есента. Това е така, защото тези два сезона са междинни. Когато избираме аксесоарите за тези два сезона не трябва да наблягаме на прекалено ярките или на прекалено тъмните цветове. Добър избор са по-естествените цветове – като сиво, зелено, кафяво, златисто. Можете също да заложите на по-свежите цветове –  лилаво, синьо, оранжево, но да не бъдат искрящи. Материалите, които най-често се използват за направата на пролетните и есенните бижута са дърво, бронз и злато.

Бижута Пролет 2016

Лято.
През горещите дни на годината за предпочитане са леките, свободни украшения. Златото и среброто са бижута, които са подходящи за всякакъв вид събитие, но точно през лятото те не са едни от най-желаните бижута. Най-желани си остават мънистата като елементи от визията, тъй като са леки. Подходящи цветове са тези, които носят усещане за свежест, като, разбира се, умело ги съчетавате с дрехите си.

Бижута Лято 2016

Есен.

Есента е един от най-красивите сезони- цветен, обещаващ и прекрасен. Бижутата, които препоръчват нашите стилисти за есента са масивни, цветни и най-често от естествени материали. Цветовете са близо до тези на природата- пастелни или пъстри.

есен

Зима.
В сравнение с лятото, зимата е сезонът на тъмните и студени цветове. Всички бижута са подходящи, стига цветовете да не са ярки и наситени. През зимата повечето дрехи са  с високи деколтета и подходящи бижута са големите обици или пръстени, тъй като колиетата рядко се виждат.

Бижута Зима

Бижута- Правила при избора и комбинацията

Бижутата заемат изключително място както в живота на жената, така и в  живота на мъжа. Всеки човек желае да се почувства красив и желан, затова и  е много взискателен към външния си вид. А какъв по хубав начин да допълниш и направиш  визията си перфектна от едно бижу. Ето и някои от основните правила при избора и комбинацията на бижута.

 

Избор и комбинация на мъжки бижута:

Мъжки бижута

 • Много е важно да не се прекалява с броя пръстени. Препоръчително е да не се носи повече от един пръстен на ръка, като е задължително той да бъде съобразен с формата на пръстите.
 • За предпочитане е мъжките бижута да бъдат без камъни. Те трябва да бъдат семпли и изчистени, но с много качествена изработка.
 •  Официалните мъжки костюми е подходящо да се съчетаят с един изискан и стилен часовник.

Избор и комбинация на женските бижута:

Дамски бижута

 • При женските бижута е много важно акцента да пада само на едно място. Така, например, ако сте сложили един масивен пръстен, той Ви е напълно достатъчен и не е желателно да слагате други. Допустимият брой пръстени на едната ръка е максимум три,  като те трябва да са малки и изчистени. Също така, ако носите масивно и пищно колие, подходящите обеци, с които е добре да се комбинира трябва да са малки  и изчистени.
 • При избора си на бижута дамите трябва да се съобразят и с възрастта си. По младите момичета спокойно може да експериментират с цветове, форми и метали. А за по-възрастните дами е добре да се спират на семпли комплекти бижута.

Бижута в офиса

Бижутата- колиета, обеци или пръстени винаги са били и остават аксесоарите, които подчертават характера и допълват визията на всяка жена. Но за да подчертаят своя делови стил, дамите много добре трябва да подбират както тоалетите, така и бижутата си. Много компании имат изисквания, които са задължителни за всички служителки и налагат строги правила, включително и за бижутата.

Офис визия, включваща бижута, дрехи и обувки.

Офис визия, включваща бижута, дрехи и обувки.

За да изглеждате добре в офиса, трябва да избягвате масивните и искрящи бижута. Накитите,  инкрустирани с големи цветни камъни, които обичате, е добре да слагате само в почивните си дни, а не  в офиса. За да подчертаете деловия си стил, се насочете по-скоро към скромни, но стилни аксесоари, покоряващи с уникален шик.  Добре е да заложите на качеството, а не на количеството. Един ефектен и оригинален пръстен ще се открои много повече от няколко скучни и банални украшения по пръстите Ви. Също така е добре да не слагате повече от три украшения. Може спокойно да заложите на благородни метали, като платината, бялото злато и среброто. Те имат по-строго излъчване, отколкото жълтото злато. Бижутата могат да бъдат инкрустирани с малки камъчета. Най-добре е те да бъдат диаманти, цирконий или нежни перли.

Луксозен дамски комплект бижута с естествени перли.

Луксозен дамски комплект бижута с естествени перли.

Други стилен аксесоари, които можете да носите в офиса са часовник или гривна. Той трябва да е стилен,  в класическите модели с традиционни черни, бели или бежови кожени каишки. Неподходящи са часовниците с блестящи камъни или ярки цветни каишки.

Златни бижута със скъпоценни камъни

Златото привлича вниманието и очарова още от преди много хилядолетия.

Златото е самороден метал и затова се предполага, че е първият благороден метал, който е бил използван за определени ритуали и бижута. При археологичните разкопки са намерени много предмети и украшение, които имат давност  от преди  повече от пет хилядолетия. Най – богатата колекция от злато и сребро е намерена в гробницата на египетския фараон Тутанкамон, която е била и непокътната до този момент. Златото в чистият си вид не би могло да се ползва, защото е много твръде и не става за обработка. Тежък, ковък и много еластичен метал и това му позволява по леката обработка, особено когато е в сплав с други благородни метали, като платина, мед, паладий, сребро, родий и други благородни такива. Но най-голямо приложение благородните метали намират в бижутерията, по срециално в изработката на бижута.

Съвременните производители изработват много красиви и с високо качество бижута, които докосват сърцата на много потребители. Много често златните бижута са гарнирани със скъпоценни камъни, което им предава изящен вид. И с тази загадъчна красота създават съмнения, че притежават велика и тайнствена сила и са божи дар. Кристалите като носители на електромагнитната енергия влияят върху процесите на тялото. Цвета им е много разнообразен.

Червеният цвят спомага за образуване на еритроцитите, нормализира кръвното налягане и засилва имунитета. Оранжевият цвят стабилизира хипофиза, щитовидна и надбъбречна жлеза. Жълтият влияе върху нервната система, като я укрепва. Зеленият цвят успокоява нервната система и забавя сърцебиенето. Синият цвят увеличава жизнената енергия на организма,  подсилза нервната система и засилва концентрацията, като лекува разсеяността. Тези качества на кристалите ги прави желан материал при изработката на бижутата. Златните накити украсени с тези блестящи кристали ни пленяват със своята изящност и красота.

Скъпоценните камъни влияят върху човека, като развиват определени качества и умения. Още е известно, че бижутата с  камъните  пазят притежателите им от магии, уроки и болести. Едни от най-ползваните скъпоценни и полускъпоценни камъни в бижутерията са перлите, диамантите, брилянтите, изумрудите, смарагдите, рубин и много други. Изработват се най-разнообразни бижута. Обеци, колиета, гривни, пръстени било по единично или в комплекти. Изработката на днешните бижута е много финна и много качествена. Те докосват сърцата ни и ни даряват спокойствие и настроение.