Приказният музей на Сваровски

Благодарение на своите креативност и изобретателност, компанията Сваровски дълги години е лидер в производството на кристали. За любителите на красивите стъклени кристали, от фирмата правят невъзможното, за да задоволят всеки вкус. Не случайно техния свят от кристали е любим на малки и големи.

Освен всичко, феновете могат да се насладят и на приказния музей „Кристални светове”, който е построен през 1995 г. Идеята за този грандиозен шедьовър е по повод 100 годишния юбилей на компанията Сваровски. Музеят е направен близо до Виена и е една от най-търсените забележителности в Австрия. Тук почитателите на накити Сваровски могат да се насладят на неземна красота, съчетана с музика, светлини, форми и разбира се кристали, представени в различни композиции.

На входа ще ни посрещне една огромна глава, от която излиза фонтан.  Под него има над 10 кристални зали. Във всяка зала са представени кристалите под различна форма. Някъде ще видите човешки фигури, на  друго място – кристални медузи, на трето – огромни плодове. Всички тези фигури са направени с много любов и разбира се всички те са инкрустирани с бляскавите кристали Сваровски.

Сваровски

Сваровски

Посетителите ще попаднат в една модерна приказка, благодарение на музика, светлина и форми. В музея има и литературна зала, в която са представени различни произведения на тема Сваровски елементи. Тук можете да видите цитати от творби на Гьоте, Шекспир, Лорка и други.

 Освен на литературата, изключително внимание е обърнато и на модата. В една от залите ще видите манекени, които носят дрехи, изцяло направени с кристали. И това не е всичко. Всички тези фигури се движат из сцената та театъра.

За всеки вкус е помислено. В музея има дори и калейдоскоп с огледала. Цялата зала, включително и тавана е  направена от триъгълните огледала, в които посетители могат да се оглеждат и с право могат да се почувстват като Алиса в страната на чудесата.  И не случайно, защото авторите на този зала са помислили и за психологическия ефект върху посетителите – мистична музика и променящи се цветове, светлини и накрая тъмнина. След нея всичко започва отначало.

Сваровски

Сваровски

И накрая, след като сте останали без думи от красотата на Кристалния свят на Сваровски, ще минете през още едно изпитание. Това е разбира се магазинът за кристали и кристални сувенири. Ако сте жена и не  сте предвидили да си купувате бижута, най-добре е да запазите самообладание и просто да продължите да гледате. А, ако сте мъж, имайте предвид, че банковата ви карта ще обеднее рязко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *