Новата бижутерия

Стоманата навлиза в новата бижутерия още през 90те години на миналия век, но днес нейната популярност е много голяма. Уникалният дизайн и богатото многообразие прави бижутата от стомана предпочитан избор за желаещите да подчертаят своята индивидуалност. Бижутата от стомана носят дух на воля и решителност, енергичност и независимост. Поради тяхната здравина и качество, те се превръщат в един ценен и желан подарък.

Бижутерия от стомана

Бижутерия от стомана

Стомана е съединение на желязо и въглерод. Тя е позната на човечеството още от предисторически времена. Поради подобренията в технологията се понижава стойността на стоманата и се повишават нейните качества. Така днес стоманата е сред най-широко използваните материали в света. Годишно се произвеждат над 1,3 милиарда тона. Съществуват десетки видове стомана, които са класифицирани според своя състав и свойства.

Най-разпространения вид стомана е неръждаемата стомана. Тя е с   високата концентрация (+12%) на хром, която се дължи на антикорозийни и свойства. Благодарение на това тя е устойчива на нагряване, третиране с вода и сол, удари и излагане на слънце. Неръждаемата стомана също така притежава хипоалергинни свойства. Точно това я прави толкова предпочитан метал и именно от този вид стомана се правят днешните модерните бижута. неръждаемата стомана също се разделя в различни видове според своя състав. Единия вид неръждаема стомана е 316L. Този стомана е известна като медицинска. Тя съдържа още един елемент – молибден, който я прави по-устойчива химически от неръждаемата стомана, особено в агресивна среда. Тя не предизвиква алергични реакции, не отделя химически съединения и е абсолютно безвредна за човешкото здраве. От стомана клас 316L се изработват висококачествени бижута и скъпо струващите часовници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *