Какво представляват кристалите Сваровски ?

Естествени камъни ли са  Кристали Сваровски?

1

Кристалите  Сваровски са придобити по изкуствен път от Даниел Сваровски в края на 19 век. Откривателят им е австриец, който от малък започва да изучава стъкларството, за да наследи занаята на своя баща.  От дете Даниел се интересувал от много нови и различни неща. Едно от тях било електричеството. Той решил да съчетае тънкостите  на стъкларството с електрическия ток. Едва деветнадесет годишен, Сваровски младши изобретява машина, която с помощта на електричество обработва стъклото до неузнаваемост. Освен тези си занимания, той се интересувал и от химия. И така Даниел измисля и формула, с помощта на която да се направят красиви кристали от олово и стъкло, както и тяхното съчетание. В резултат се появяват невероятно красивите кристали, кръстени на името на създателя си.

 Има ли кристали Сваровски, изработени от истинско сребро?

 2С течение на времето, Сваровски овладява до съвършенство умението да прави различни благородни метали. Известна е линията  Swarovski Silver Crystal.  Но, дали се използва истинско средбро? Не, това е имитация, която успешно може да замести най-добрите сребърни накити. Методът на Сваровски е много успешен и успява да улови сребристия бласък във фасетите на кристалите от олово и стъкло. Сребърните кристали Swarovski са  направени с помощта на комбинация от кварцов пясък и естествени минерали. Кристалите след това се охлаждат бавно, което помага да се избегнат много недостатъци. Сребърните кристали Сваровски имат специален блясък, който  придава уникалия сребрист цвят, създавайки впечатлението, че те наистина са направени от благородни метали.

 Защо кристалите Сваровски по-скъпи от стъклото?

Методът на производство и обработка на суровини и ресурси са важни условия за качеството на готовите кристали. Swarovski използва само най-качествените материали, за да създаде фасети/малки бляскави люспи/ от оловно стъкло, които са световно известни заради блясъка си. Начин на  производство, материали, рязане, полиране са факторите, които определят камъните Сваровски като едни от най- търсените кристали за изработка на бижута. Поради тази причина, те са по-скъпи от обикновеното стъкло.

 Как се кристалите Сваровски се използват за бижута?

Кристали Сваровски се използват във всички аспекти на бижутерията. Всяка година се пускат сезонни колекции с камъни Сваровски, които се използват в комбинация със скъпоценни и полу-скъпоценни камъни и метали, покрити със злато или сребро. Swarovski, има линии както за мъже, така и за жени, които включват колиета, гривни, пръстени, игли, обеци, часовници и много други. Компанията производител разполага с широка гама различни видове камъни, от които купувачите могат да избират да направят колиета, гривни, брошки. Освен в бижутерията, изкуствените камъни могат да се използват и за аксесоари за мобилни телефони или чанти.

 Как да се съхраняват и почистват бижутата със Swarovski Crystal?

 3Всички бижута със кристали Сваровски трябва да се третират по същия начин като останалите. Кристалите не трябва да се обработват с химикали, да се слагат под вода, да се внимава при спортуване.  Винаги преди да отидете на плаж или ще влизате във водата, преди плуване сваляйте бижутата със  Swarovski Crystal. Избягвайте да се мажете с лосиони и кремове преди да сте махнали бижутата. Запазете оригиналната опаковка. Обикновено този вид бижута имат гаранция. Ако се наложи да върнете продукта, от магазина или склада ще ви изискат и оригиналната опаковка. Ако я нямате, няма да може да използвате гаранцията. Когато купувате бижута Сваровски, в оригиналната опаковка има и мека кърпичка за почистване.  Желателно е когато не ги носите да си стоят в кутийката, защото по този начин няма да има риск от надраскване или повреждане на изкуствените кристали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *