Бижута от естествени камъни

Благородните камъни или така наречените скъпоценни камъни са самородни  и след допълнителна обработка се използват  за колекциониране и за изработка и продажба на бижута. Познати са от много векове. Освен, че са ослепителни, много бляскави, те притежават една магия, която лекува тялото и душата. Чрез своите лечебни способности камъните влияят на човешкият организъм. Контролират енергийните полета на човека. Познати са много видове на благородните естествени камъни.

 Цветът на рубинът варира   в различни нюанси на розово и червено. Той е познат от преди стотици години преди Христа. Това е камъкът на живота гласи поверието и е характерен белег за зодията „Овен”.

 Диамантът наречен още елмаз е най –силния минерал. В него е концентрирана огромна енергия, с която влияе на притежателя си. Носи щастие само, когато е получен като подарък или наследен от някоя богата роднина.

 Опал – семейството на опалите е много разнообразно и многочислено. Те се делят на благородни и прости. Благородният опал  има способността да предизвиква разнообразна игра на цветовете,  които излъчва.

 Сапфирът е камъкът на кралете. Най-популярният цвят  е синият макар, че се среща и безцветен и още в много други цветове. Той е един от най-разпространените кристали днес и се използва за направа на колиета, гривни, обеци и други украшения.

 Смарагдът известен още, като изумруд и също е известен от древността. Приет е за един от най красивите камъни. Има голямо разнообразие на зелени отенъци от тревисто зелено до тъмно маслено. Той се използва за изработването на украшения и за религиозни обреди. Още от дълбока  древност той се е смятал за талисман на майки и мореплаватели. Известен е още и като камъкът на любовта.

Естествени перли – те имат объл вид и се образуват от някои  мекотели. Те имат много цветове. Най-скъпи са розовите и синкавите на цвят. Използват се в бижутерията за направа на красиви  и изящни украшения. Символ са на властта и мъдростта.

 Кехлибарът наречен още янтар представлява древни парченца смола, която има необясними лечебни свойства. Още от древността е известно, че се използва като лекарство против асма, ревматизъм, болни сливици, гърло и много други. Омайва хората  със своите качества на скъпоценен камък. Голямо приложение има и в бижутерията. Изработват се луксозни накити, които привличат със своята красота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *