Изумруденият блясък на Елизабет Тейлър

elizabet-1Безспорно една от най-обичаните, шармантни и скандални актриси, раждали се някога, е Елизабет Тейлър. Известна с невероятните си филми, висок стил и класа в начина си на живот, страстна житейска история и 8 брака, тя е една от иконите, на която името е останало завинаги както в киното, така и в света на модата. Не е случайно, че Елизабет Тейлър е наричана „Една от най-добрите актриси за всички времена“.

Елизабет Тейлър обаче е не по-малко популярна и с нещо друго – огромната си страст към бижутата. Само една от колекциите й, обявена на търг след смъртта й, е оценена на близо 157 милиона долара и съдържа в себе си невероятните 1778 бижута. Колекционери от 36 държави могат да се похвалят, че притежават част от може би най-скъпите и популярни накити като например кoмплект бижута на Cartier, който е пoдарък от третия съпруг на актрисата – прoдуцента Майк Тoд, и е изработен от най-висoк клас рубини и диаманти.

Израснала в английско семействo на търгoвец, който се е занимавал с прoизведения на живoписта и скулптурата, Елизабет Тейлър има шанс и късмет още от малка да се научи да цени красивото. Бижутата я привличат мълниеносно, а в стила й са заложени масивни, привличащи погледа колиета, обеци, гривни и брошки, изработени най-често от изумруди, рубини и диаманти. Известно е, че тя никога не се е притеснявала да показва своя стил на живот, пълен с блясък и много любов.

elizabeth_taylor_2_63153736_largeНе е ясно какъв е точният брой на всички бижута, които някога Елизабет Тейлър е притежавала, но сред нейната колекция се отличават 5 незабравими произведения на бижутерийното изкуство, които всички почитатели на актрисата познават безупречно. Най-известният й накит е 69-каратов диамант, който й е подарен от нейния съпруг Ричард Бъртън по време на заснемането на филма „Клеопатра“ в Италия. Друго бижу, което много дами познават, е нейната изумрудената брошка, която носи в косата си до преклонна възраст. Изключително атрактивна част от найната бижутерия е и античната диамантена тиара на Елизабет Тейлър, която е подарък от третия й съпуруг Майк Тод по време, в което се снима в „Котка върху горещ ламаринен покрив“. Не на последно място можем категорично да поставим колието й „Тадж махал“ от 16-и век и може би най-популярните обеци в света – от зелени изумруди.

Ако оставим настрана големите роли и безспорен талант,  неоспорим факт е, че Елизабет Тейлър ще бъде запомнена от хората и със стила, с който остана в историята като модна икона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *