Избор на бижута според лицето

1Грим, облекло, бижута – всички те играят съществена роля за красотата на жената. Бижутата са най-атрактивната част и играят важна роля за нашата настояща визия. Ако подберете грешните бижута може да се окаже, че подчертавате слабите си страни и да  унищожите въздействието на грима и на роклята. Ето някои съвети, които ще ви помогнат при избора на бижута в съответствие с формата на лицето.

2Кръгла форма

Ако имате кръгла форма на лицето, най-добрия вариант е да не носите бижута с дълги и извити линии. Те ще направят лицето ви леко продълговато. Можете също да използвате квадратни правоъгълни обеци,  тъй като те ще намалят закръглеността на лицето ви. В никакъв случай не слагайте кръгли обици тъй като те само ще подчертаят овала на лицето ви. Ако искате да удължите лицето си, използвайте колиета, които се простират до деколтето. Ако дължината на лицето ви е по-голяма от ширината, тогава трябва да избегнете носенето на дълги обици. Те ще направят лицето ви да изглежда още по-дълго.

3Овална форма

Късметлия сте, ако сте родени с класически овално налице. То не е нито прекалено дълго, нито прекалено широко. Ако имате този тип лице, можете да опитате всякакви видове обици. Ще ви отива почти всяка форма и стил, само трябва да решите с кой от тях ще изглеждате най-добре. Но все пак избягвайте обици, които са много дълги, защото те ще направят лицето ви удължено. Можете да изберете между дълги и къси огърлици.  Ако имате дълъг врат по-добрия вариант е да сложите с къса огърлица и обратно ако имате къс сложете дълга огърлица.

4Сърцевидна форма на лицето

Вие трябва да изберете къси и широки обеци. Те ще ви стоят страхотно. Въпреки това трябва да избягвате дългите или извити обеци и  особено такива, които имат същата форма като вашето лице. Изборът на колие и огърлица може да бъде много добър за вас, тъй като огърлицата ще омекоти и коластра кон здрасти контрастира рязко ъгъла на брадичката ви.

5Квадратна форма на лицето

За вас ще бъдат подходящи извити или падащи и висящи обеци.  Трябва да избягвате носенето на квадратни и правоъгълни форми. За да направите лицето си малко по-кръгло можете да носите по удължени бижута.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *