Златни бижута със скъпоценни камъни

Златото привлича вниманието и очарова още от преди много хилядолетия.

Златото е самороден метал и затова се предполага, че е първият благороден метал, който е бил използван за определени ритуали и бижута. При археологичните разкопки са намерени много предмети и украшение, които имат давност  от преди  повече от пет хилядолетия. Най – богатата колекция от злато и сребро е намерена в гробницата на египетския фараон Тутанкамон, която е била и непокътната до този момент. Златото в чистият си вид не би могло да се ползва, защото е много твръде и не става за обработка. Тежък, ковък и много еластичен метал и това му позволява по леката обработка, особено когато е в сплав с други благородни метали, като платина, мед, паладий, сребро, родий и други благородни такива. Но най-голямо приложение благородните метали намират в бижутерията, по срециално в изработката на бижута.

Съвременните производители изработват много красиви и с високо качество бижута, които докосват сърцата на много потребители. Много често златните бижута са гарнирани със скъпоценни камъни, което им предава изящен вид. И с тази загадъчна красота създават съмнения, че притежават велика и тайнствена сила и са божи дар. Кристалите като носители на електромагнитната енергия влияят върху процесите на тялото. Цвета им е много разнообразен.

Червеният цвят спомага за образуване на еритроцитите, нормализира кръвното налягане и засилва имунитета. Оранжевият цвят стабилизира хипофиза, щитовидна и надбъбречна жлеза. Жълтият влияе върху нервната система, като я укрепва. Зеленият цвят успокоява нервната система и забавя сърцебиенето. Синият цвят увеличава жизнената енергия на организма,  подсилза нервната система и засилва концентрацията, като лекува разсеяността. Тези качества на кристалите ги прави желан материал при изработката на бижутата. Златните накити украсени с тези блестящи кристали ни пленяват със своята изящност и красота.

Скъпоценните камъни влияят върху човека, като развиват определени качества и умения. Още е известно, че бижутата с  камъните  пазят притежателите им от магии, уроки и болести. Едни от най-ползваните скъпоценни и полускъпоценни камъни в бижутерията са перлите, диамантите, брилянтите, изумрудите, смарагдите, рубин и много други. Изработват се най-разнообразни бижута. Обеци, колиета, гривни, пръстени било по единично или в комплекти. Изработката на днешните бижута е много финна и много качествена. Те докосват сърцата ни и ни даряват спокойствие и настроение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *