Годината на сребърните бижута

Сребърните бижута са много предпочитани и популярни аксесоари. Те са познати на човечеството още от древността. Освен с красота си в миналото благородния метал бил известен и със своите мистични свойства. Вярвало се е, че среброто късмет и успехи и пази от зли очи. Смята се, че среброто олицетворява хармонията и душевната чистота и предпазва притежателя си от негативна енергия.

Бижута сребро

Бижутата от сребро са най-предпочитани през високосната година

Както в миналото, така и днес за година на среброто се счита високосната година, в която се носят сребристи бижута. Според някои хора сребърните бижута съхраняват информация за емоциите на човека, който ги носи. Затова се вярва, че сребърните бижута потъмняват през високосната година, когато са носени от човек със здравословни проблеми. Но също така носенето на сребро през тази година носи много късмет, здраве, пари, успехи в работата и в любовта.

Бижута със сребърно покритие

Бижутата със сребърно покритие са достъпни и подходящи за високосната година

Много подходящи през високосната година са масивните сребърни бижута и тези инкрустирани със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Такива например са големите колиета с един голям или няколко средни камъка. Също така може да сложите и пръстен с камъни или с орнаменти. За сребърните пръстени се вярва, че те олицетворяват кръговрата на живота и са символ на вечната любов. Затова най-предпочитаните годежни пръстени са именно сребърните, инкрустирани с диаманти или рубини.

Други много актуални през високосната година са сребърните обеци, без значение дали ще са дълги или съвсем малки, те освен, че ще ви накарат да се почувствате пo-елегантни ще ви донесат и много късмет.

Най-важното е бижутата, които избирате да носите през високосната година да Ви подхождат, да се чувствате добре с тях. Когато една дама е влюбена в начина, по който изглежда това си личи и предизвиква същата реакция в заобикалящите я хора. Обичайте себе си, бижутата си и няма да останете незабелязана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *