Бижута според чертите на лицето

Когато избирате бижута е необходимо да се обърне специално внимание на обеците. Формата, цвета и блясъка на кристалите автоматично привличат вниманието към лицето ви.  Те правят така че да смекчат или подчертаят чертите ви. Затова е много важно да съобразите вашите обеци с чертите на лицето си, тъй като се доближава най-много до него и по един или друг начин влияе на излъчването му.

LimagewithtitlesL2_A1

Овално лице

Жени, които притежават лице с овални форми имате изключителното щастие да се радвате на всички видове бижута. Смело пазарувайте обеци в крак с модните тенденции, за да може да прецените кой стил ви подхожда най-много.

бижута, подходящи за овална форма на лицето

Лице с кръгла форма

Обеците с форма на капка са много подходящи за дамите с този тип лице. Също така може да се спрете и на дълги но широки обеци, а обеците, които трябва да избягвате са тези с тесни краища. Те ще накара лицето ви да изглежда още по-широко.

round2

Квадратно лице

Жените с квадратно лице е добре да избират обеци с пайети, или мъниста, по възможност в нежни форми с прави линии. Също така малки халки или топченца също ще ви подхождат. Обеците, които трябва да избягвате са тези с квадратни и правоъгълни форми.

Бижута, подходящи за лица с квадратна форма

Лице с продълговата брадичка

Обеците подходящи за този тип лице са тези с триъгълна форма. Също така може да изберете и обеци, които са тесни отгоре и започват да се разширяват приближавайки челюстта. Може и спокойно да си купите къси и широки обеци без да се притеснявате за това дали няма да изглеждат прекалено груби. Ако имате продълговата брадичка е добре да избягвате обеци с дълги и тесни форми.

Лице с правоъгълна форма

Бижутата, които са подходящи за този тип лице са кръгли топчести, халки или с формата на капка, но да не са прекалено дълги.

Най-важното е да съчетаете по подходящ начин обеците и с останалите бижута- колиета, гривни или пръстени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *